2023-07-05 |

Įvyko pirmasis Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos naujos kadencijos posėdis

2023 m. liepos 4 d. Jonavoje vyko pirmasis naujos kadencijos Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos (toliau – Kolegija) posėdis. Posėdyje Kolegijos pirmininke išrinkta Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Kolegijos pirmininko pavaduotoju – Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. Kolegijos sprendimu antrą kadenciją darbą tęs Kauno regiono plėtros tarybos administracijos direktorė Simona Stočkienė.

Posėdyje Simona Stočkienė pristatė informaciją apie Kolegijos darbo tvarką, veiklą reglamentuojančius teisės aktus, procedūras, Kolegijos narių teises ir pareigas.

Posėdžiu metu buvo svarstomas klausimas dėl Kauno regioninio atliekų prevencijos ir tvarkymo 2021–2027 m. plano patvirtinimo. Šį klausimą pristatė UAB „Ekokonsultacijos“ projektų vadovė Inga Muliuolė, kuri supažindino su pagrindinėmis užduotimis regionui ir savivaldybėms iki 2027 m. dėl komunalinių atliekų tvarkymo, pristatytas Kauno regiono atliekų prevencijos ir tvarkymo priemonių planas 2021-2027 m., esama su atliekų tvarkymu susijusi situacija ir planuojama plėtra.

Kolegija patvirtino Kauno regiono plėtros tarybos atstovus deleguojamus į Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos sudaromą Kauno miesto integruotos teritorijų vystymo programos įgyvendinimo koordinavimo darbo grupę, į Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos sudaromą Kauno regiono integruotos teritorijų vystymo programos įgyvendinimo koordinavimo darbo grupę ir į 2021–2027 metų INTERREG Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos stebėsenos komiteto Lietuvos delegaciją. Taip pat paskirtas atsakingas asmuo už informacijos apie regioniniuose atliekų tvarkymo planuose, valstybiniame atliekų tvarkymo plane ir kituose teisės aktuose nustatytų reikalavimų ir užduočių vykdymą atliekų tvarkymo srityje teikimą Aplinkos apsaugos agentūrai naudojantis Vieninga gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacine sistema (GPAIS). Posėdyje priimtas sprendimas dėl Kauno regiono plėtros tarybai teikiamų derinti teisės aktų projektų nagrinėjimo ir pasiūlymų teikimo darbo grupės sudarymo. Kolegija patvirtino darbo grupės „Sveikatą stiprinantis Kauno regionas“ (toliau – SSKR) sudėtį, darbo grupės pirmininką ir atstovą-politiką ir atstovą-konsultantą į Pasaulio sveikatos organizacijos judėjimą „Sveiki regionai“. Kaip SSKR pirmininkas darbą tęs Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys, SSKR atstovas-konsultantas ir toliau bus habil. dr. Juozas Pundzius, atstovu-politiku paskirtas Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis.

Posėdyje taip pat buvo priimti sprendimai dėl Kauno regiono projektų sąrašų pakeitimo:

-Nr. 05.2.1-APVA-R-008 „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“’;
-Nr. 05.5.1-APVA-R-019 „Kraštovaizdžio apsauga“;
-Nr. 04.5.1-TID-R-518 „Vietinio susisiekimo viešojo transporto priemonių parko atnaujinimas“;
-Nr. 08.4.2-ESFA-R-630 „Sveikos gyvensenos skatinimas regioniniu lygiu“;
-Nr. 05.4.1-LVPA-R-821 „Savivaldybes jungiančių trasų ir turizmo maršrutų informacinės infrastruktūros plėtra“;
-Nr. 07.1.1-CPVA-R-904 „Didžiųjų miestų kompleksinė plėtra“.

Kitą Kolegijos posėdį žodinės procedūros tvarka numatyta organizuoti š. m. rugsėjo 6 d. Kėdainiuose.