2023-08-10 |

Įvyko pirmasis darbo grupės „Sveikatą stiprinantis Kauno regionas“ naujos kadencijos posėdis

Š. m. rugpjūčio 8 d. Kaune vyko darbo grupės „Sveikatą stiprinantis Kauno regionas“ (toliau – SSKR) posėdis. Į posėdį pirmą kartą susirinko š. m. liepos 4 d. Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos patvirtinta nauja SSKR narių sudėtis. SSKR pirmininko darbą tęs ilgametis Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius ir SSKR narys Laurynas Dilys. Posėdžio pirmu klausimu išrinkta ir SSKR pirmininko pavaduotoja – Raseinių rajono savivaldybės gydytoja Akvilė Juškienė.

SSKR pirmininkas supažindino naujus darbo grupės narius su SSKR tikslais, vykdoma veikla, pradėtais darbais. Vienas iš aktualiausių ir daugiausiai dėmesio susilaukusių klausimų – SSKR rengiami savivaldybių susitarimai, jų įgyvendinimas bei savivaldybių paskirti atsakingi asmenys veiklos plano priemonių įgyvendinimui. SSKR susitarimus rengia pirmosios pagalbos ir gaivinimo, fizinio aktyvumo, mitybos ir profilaktikos (prevencinių programų) srityse. Aktuali tema buvo ir funkcinė zona sveikatos srityje, aptarti tolimesni veiksmai dėl jos vystymo. SSKR pirmininkas pristatė, kaip sekasi įgyvendinti 2023 m. darbo grupės veiklos plano priemones, kurių iš viso yra 14 ir jos apima pirmąją pagalbą ir gaivinimą, fizinį aktyvumą, mitybą, profilaktiką (prevencines programas) ir sveikatą visose politikose.

Sveikatos apsaugos ministerijai patvirtinus regioninės pažangos priemonės Nr. 11-001-02-10-03 (RE) „Gerinti kokybiškų visuomenės sveikatos paslaugų prieinamumą regionuose“ finansavimo gaires, Kauno regiono plėtros tarybos administracijos direktorė Simona Stočkienė darbo grupei pristatė pagal priemonę finansuojamas veiklas, tikslines grupes ir kitus svarbius aspektus liečiančius priemonės įgyvendinimą Kauno regione.

Darbo grupė siekia intensyviai tęsti darbus ir kitą posėdį planuoja š. m. rugsėjo mėn. Kauno rajono savivaldybėje.