2023-10-04 |

Pakeista Nacionalinės regioninės plėtros tarybos sudėtis

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro 2023 m. rugsėjo 25 d. įsakymu Nr. 1V-615 „Dėl Vidaus reikalų ministro 2021 m. birželio 7 d. įsakymo Nr. 1V-493 „Dėl Nacionalinės regioninės plėtros tarybos personalinės sudėties ir jos reglamento patvirtinimo“ pakeitimo“ pakeista Nacionalinės regioninės plėtros tarybos personalinė sudėtis. Su Nacionalinės regioninės plėtros tarybos personaline sudėtimi galite susipažinti: 1V-615 Dėl vidaus reikalų ministro 2021 m. birželio 7 d. įsakymo Nr. 1V-493 „Dėl Nacionalinės regioninės… (e-tar.lt).

Nacionalinė regioninės plėtros taryba yra kolegiali Vyriausybės ir Vidaus reikalų ministerijos patariamoji institucija nacionalinės regioninės politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimais. Į Nacionalinę regioninės plėtros tarybą įtraukiami ministerijų ir kitų valstybės institucijų ir įstaigų atstovai, regionų plėtros tarybų kolegijų pirmininkai ir Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovas. 

Nacionalinė regioninė plėtros taryba svarsto Regionų plėtros programos, kitų Vyriausybės tvirtinamų planavimo dokumentų, kurių įgyvendinimas gali turėti poveikį regionų plėtrai, projektus, teikia Vyriausybei ir Vidaus reikalų ministerijai išvadas dėl šių dokumentų, svarsto norminių teisės aktų, kurių įgyvendinimas turės poveikį regionų plėtrai, projektus ir dėl jų parengtas numatomo poveikio vertinimo išvadas, teikia Vyriausybei ir Vidaus reikalų ministerijai išvadas ir pasiūlymus dėl šių dokumentų, svarsto planavimo dokumentų, kurių įgyvendinimas gali turėti poveikį regionų plėtrai įgyvendinimo pažangą, prireikus teikia Vyriausybei ir Vidaus reikalų ministerijai pasiūlymus dėl šių dokumentų tobulinimo  svarsto kitus nacionalinės regioninės politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimus.