2024-07-25 |

Pasirašyta antroji 2022–2030 m. Kauno regiono plėtros plane suplanuoto projekto sutartis

Pasirašyta antroji 2022–2030 m. Kauno regiono plėtros plane suplanuoto projekto, įgyvendinamo pagal 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programą, sutartis. Ši administravimo ir finansavimo sutartis sudaryta siekiant įgyvendinti projektą „Socialinio būsto fondo neįgaliesiems ir gausioms šeimoms plėtra Kėdainių rajono savivaldybėje“.

Projektu sprendžiama Kauno regione identifikuota problema „Neužtikrinama socialinė gerovė ir tolygus užimtumas“ ir šalinama priežastis „Per mažas aprūpinimas socialiniu būstu”. Projektu „Socialinio būsto fondo neįgaliesiems ir gausioms šeimoms plėtra Kėdainių rajono savivaldybėje“ siekiama išplėsti socialinio būsto fondą Kėdainių rajono savivaldybėje, siekiant padidinti socialinio būsto prieinamumą asmenims su negalia ir gausioms šeimoms, turinčioms teisę į socialinį būstą. Įgyvendinus projektą, padidės galimybė aprūpinti būstu gausias šeimas ir asmenis su negalia bei jų šeimas, turinčioms teisę į socialinį būstą, pagerės minėtų asmenų gyvenimo kokybė, integracija į darbo rinką, taip pat bus padidintas Kėdainių rajono savivaldybės socialinio būsto fondas bei socialinio būsto prieinamumas pažeidžiamiausioms gyventojų grupėms.

Įgyvendinant projektą, planuojama įsigyti 8 socialinius būstus, iš jų: 6 būstus žmonėms su negalia ir 2 būstus gausioms šeimoms. 6 būstuose žmonėms su negalia planuojama apgyvendinti 10 asmenų, 2 būstuose gausioms šeimoms – taip pat 10 asmenų.

Bendra projekto vertė 934 193,09 Eur, iš kurių Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos – 794 064,09 Eur. Projekto vykdytojas – Kėdainių rajono savivaldybės administracija.