2024-10-02 |

Raudondvario dvare įvyko Lietuvos-Lenkijos INTERREG programos konsultacijų renginys

2024 m. spalio 1 d. Raudondvario dvare įvyko Lietuvos-Lenkijos INTERREG programos po 2027 m. konsultacijų renginys, skirtas Kauno regiono organizacijų poreikiams ir perspektyvoms šioje programoje aptarti. Renginyje dalyvavo atstovai iš Jonavos r., Kaišiadorių r., Kauno m., Kauno r., Kėdainių r., Prienų r. savivaldybių, Kauno regiono plėtros tarybos administracijos ir jaunimo grupės.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos atstovas, kuris taip pat pristatė 2014–2020 m. ir 2021–2027 m. Lietuvos-Lenkijos INTERREG programų rezultatus ir perspektyvas po 2027 m.

Kauno regiono plėtros tarybos administracijos direktorė savo pranešime įvardijo Kauno regiono poreikius ir galimybes Lietuvos-Lenkijos INTERREG programoje ir išskyrė pagrindinius iššūkius, su kuriais tenka susidurti siekiant bendradarbiavimo.

Savo patirtimi dalyvaujant Lietuvos-Lenkijos INTERREG programos projektuose pasidalino Birštono savivaldybės administracijos direktorė bei Kauno kino centro „Romuva“ direktoriaus pavaduotoja.

Renginio pabaigoje renginio svečiai diskutavo apie iškylančias problemas, pasidalino patirtimi ir išreiškė ateities pageidavimus įgyvendinant Lietuvos-Lenkijos INTERREG programą.