Privatumo politika

KAUNO REGIONO PLĖTROS TARYBOS INTERNETO SVETAINĖS PRIVATUMO POLITIKA

 I SKYRIUS
 BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. Kauno regiono plėtros taryba (toliau – Taryba), juridinio asmens kodas 305708020, buveinės adresas L. Sapiegos g. 10, Kaunas, el.p. , yra tvarkomų asmens duomenų valdytoja, kuri užtikrina, kad asmens duomenys Taryboje, naudojantis interneto svetaine http://www.kaunoregionas.lt (toliau – svetainė), būtų tvarkomi laikantis duomenų valdytojams taikomų asmens duomenų apsaugos reikalavimų.
  2. Tarybos svetainės privatumo politika (toliau – Privatumo politika) reglamentuoja pagrindinius svetainės naudotojų asmens duomenų rinkimo, tvarkymo bei saugojimo principus bei tvarką, ji taikoma visiems asmenims, apsilankiusiems svetainėje.
  3. Asmens duomenis Taryba tvarko vadovaudamasi 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (toliau – Reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą, nuostatomis, Asmens duomenų tvarkymo Kauno regiono plėtros taryboje tvarkos aprašu, patvirtintu Kauno regiono plėtos tarybos administracijos direktoriaus 2021 m. kovo 23 d. įsakymu Nr. 1V-11 „Dėl asmens duomenų tvarkymo Kauno regiono plėtros taryboje tvarkos aprašo patvirtinimo“. Tarybos duomenų apsaugos pareigūnė – Tarybos administracijos vyriausioji specialistė Džesika Bernotaitė (elektroninis paštas , telefono numeris +370 665 80 581).
  4. Pagrindinės Privatumo politikoje naudojamos sąvokos:

4.1. Asmens duomenys – bet kokia informacija apie fizinį asmenį, kurio tapatybė nustatyta arba kurio tapatybę galima nustatyti (duomenų subjektas); fizinis asmuo, kurio tapatybę galima nustatyti, visų pirma pagal identifikatorių, kaip antai vardą ir pavardę, asmens identifikavimo numerį, buvimo vietos duomenis ir interneto identifikatorių.

4.2. Duomenų subjektas – paslaugų, teikiamų per interneto svetaines, naudotojas, interneto svetainių lankytojas ar kitas fizinis asmuo, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant asmens duomenimis.

4.3. Duomenų tvarkymas – bet kokia automatizuotomis arba neautomatizuotomis priemonėmis su asmens duomenimis ar asmens duomenų rinkiniais atliekama operacija ar operacijų seka, kaip antai rinkimas, įrašymas, rūšiavimas, sisteminimas, saugojimas, adaptavimas ar keitimas, išgava, susipažinimas, naudojimas, atskleidimas persiunčiant, platinant ar kitu būdu sudarant galimybę jais naudotis, taip pat sugretinimas ar sujungimas su kitais duomenimis, apribojimas, ištrynimas arba sunaikinimas.

4.4. Slapukai (angl. cookies) – tekstiniai failai, saugomi įrenginyje, pavyzdžiui kompiuteryje, mobiliajame telefone, planšetėje, identifikuojantys vartotojo naršyklę, pavyzdžiui „Internet Explorer“, „Firefox“, ,,Google Chrome“ ir kt., kai naršoma svetainėje, ir apimantys informaciją apie naršymą svetainėje.

  1. Taryba siekdama užtikrinti svetainės lankytojui galimybę naudotis svetaine, pagerinti svetainės veikimą ir naudojimąsi paslaugomis tvarko svetainės lankytojo asmens duomenis, kuriuos gauna per slapukus.

II SKYRIUS
ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMAS IR TEIKIMAS 

  1. Svetainėje tvarkomi asmens duomenys saugomi ne ilgiau, negu to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ar numato teisės aktai, jeigu juose yra nustatytas ilgesnis duomenų saugojimo terminas. Saugomi tik atnaujinti duomenys – pasenę (buvę iki atnaujinimo) duomenys yra naikinami, jie nesaugomi, nebent tokį reikalavimą nustato teisės aktai.
  2. Asmens duomenys, surinkti panaudojant slapukus, saugomi slapukų galiojimo laikotarpiu.
  3. Pasibaigus duomenų saugojimo terminams, duomenys ištrinami taip, kad jų negalima būtų atkurti, arba perduodami valstybės archyvui, kai tokią pareigą nustato teisės aktai.
  4. Tvarkydama asmens duomenis Taryba įgyvendina reikiamas organizacines ir technines asmens duomenų saugumo priemones, siekdama apsaugoti juos nuo atsitiktinio ar neteisėto atskleidimo arba kitokio neteisėto tvarkymo.
  5. Taryba asmens duomenų neteikia tretiesiems asmenims, išskyrus šiuos atvejus:

10.1. asmens duomenis teikti tretiesiems asmenims įpareigoja įstatymai ir kiti teisės aktai;

10.2. teisėsaugos institucijoms pagal jų prašymus teisės aktų nustatyta tvarka.

  1. Asmens duomenis galime perduoti mūsų pasirinktiems paslaugų teikėjams (IT sistemų priežiūros įmonėms, interneto svetainės talpinimo paslaugas teikiančioms įmonėms, duomenų saugojimo paslaugas teikiančioms įmonėms ir pan.). Mūsų pasirinkti paslaugų teikėjai asmens duomenis tvarko Tarybos vardu ir pagal Tarybos nurodymus.
  2. Taryba asmens duomenų neperduoda į trečiąsias valstybes ar tarptautines organizacijas, t. y. už Europos Sąjungos ribų, išskyrus atvejus, kai tai jį įpareigoja atlikti teisės aktai ar teismai.

III SKYRIUS
DUOMENŲ SUBJEKTŲ TEISĖS

  1. Teisės aktų nustatyta tvarka duomenų subjektas turi teisę:

13.1. susipažinti su savo asmens duomenimis;

13.2. prašyti ištaisyti ar papildyti neteisingus ir netikslius asmens duomenis;

13.3. prašyti apriboti asmens duomenų tvarkymą;

13.4. nesutikti su asmens duomenų tvarkymu (tokiu atveju yra galimybė netekti naudotis

svetainės turiniu);

13.5. pateikti skundą apie pažeidimą dėl asmens duomenų tvarkymo Tarybai.

  1. Taryba duomenų subjektų teises įgyvendina Reglamente (ES) 2016/679 nustatytomis sąlygomis ir apimtimi.
  2. Dėl savo teisių įgyvendinimo ar klausimų, susijusių su asmens duomenų tvarkymu, asmuo gali kreiptis į Tarybą jos adresu ar elektroniniu paštu, nurodytu Svetainėje.

IV SKYRIUS
SLAPUKAI

  1. Pirmą kartą apsilankius svetainėje, slapukai perkeliami į kompiuterį ir vėliau naudojami kompiuteriui identifikuoti. Tai įprasta naršymo tinklalapiuose praktika, palengvinanti naršymą jau lankytame tinklalapyje ir supaprastinanti prieigą prie skelbiamos informacijos.
  2. Naudojant slapukus tvarkomas IP adresas, naršymo informacija, tokia kaip aplankytos interneto svetainės sritys, tinklalapyje praleistas laikas ir pan.
  3. Būtinieji slapukai – padeda užtikrinti, kad svetainė būtų tinkama naudoti, tai leidžia atlikti tokias pagrindines funkcijas kaip puslapio navigacija ir prieiga prie saugių svetainės sričių. Be šių slapukų svetainė negali tinkamai veikti. Naudotojo sutikimas būtiniesiems slapukams naudoti nereikalingas, kadangi be šių slapukų svetainė neveiks tinkamai.

Funkciniai arba techniniai slapukai naudojami siekiant įsiminti naudotojų pasirinkimus ir nustatymus (pvz., kalbos ar laiko zonos). Šių slapukų pagalba naudotojai išvengia nustatymų pasikeitimo kiekvieną kartą apsilankius svetainėje.

Statistiniai arba analitiniai slapukai naudojami rinkti anoniminę statistinę informaciją ir gauti jos ataskaitas, iš kurių svetainės valdytojas gali sužinoti kaip naudotojai naudojasi svetaine.

  1. Asmuo gali pakeisti savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad slapukai nebūtų priimami arba ištrinti įrašytus slapukus, tačiau tokiu atveju kai kurios svetainės funkcijos gali neveikti. Savo naršyklėje slapukų nustatymus galima pakeisti bet kuriuo metu. Visose naršyklėse numatyta galimybė ištrinti slapukus.
  2. Svetainėje gali būti naudojami trečiųjų šalių slapukai, kurių įrašymui bei vykdomam asmens duomenų tvarkymui Taryba neturi įtakos. Informacija apie trečiųjų šalių naudojamus slapukus skelbiama trečiųjų šalių interneto svetainėse paskelbtose privatumo politikose.
  3. Slapukų nustatymus visose naršyklėse (Internet Explorer, Firefox ir kt.) keičia, ištrina ir kitaip reguliuoja pats vartotojas.
  4. Svetainėje naudojamas techninis slapukas „cookie_notice_accepted“, kuris skirtas naudotojo sutikimui su slapuko išsaugojimu. Slapukas galioja 1 mėnesį.

V SKYRIUS
BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

  1. Kita informacija apie Tarybos atliekamą asmens duomenų tvarkymą skelbiama svetainės skyriuje „Asmens duomenų apsauga“.
  2. Prireikus Taryba pasilieka teisę keisti Privatumo politikoje esančias nuostatas.