2023-06-05 |

Birželio 1–2 d. vyko Lietuvos regionų plėtros tarybų administracijų patirties pasidalijimo konferencija

2023 m. birželio 1–2 d. Palangoje vyko Lietuvos regionų plėtros tarybų administracijų patirtiespasidalijimo konferencija.

Konferenciją pradėjo Šiaulių regiono plėtros tarybos administracijos direktorius Valerijus Simulik su pranešimu apie strateginį valdymą. Toliau sekė kiekvieno regiono pristatymas dėl sutaupymų 2014–2020 m. Europos Sąjungos finansavimo laikotarpio regiono plėtros plane ir galimo jų perskirstymo. Konferencijos dalyviai diskutavo apie 2014–2020 m. ir 2021–2027 m. periodų Europos Sąjungos lėšų administravimo sistemas, aptarti pagrindiniai jų skirtumai. Labai svarbu, jog buvo sudaryta galimybė kiekvienam pristatyti savo regiono situaciją regionų plėtros planų rengimo aspektu, aptarti regioninių pažangos priemonių planavimo specifiką, taip pat pasidalinti patirtimi ir kylančiais iššūkiais naujuoju Europos Sąjungos finansavimo laikotarpiu.

Konferencijos metu regionų plėtros tarybų administracijų atstovai pasisakė ir diskutavo apie Regionų plėtros programoje nustatytų išankstinių sąlygųpraktinio įgyvendinimo aspektus, diskutuota apie bendrąsias regionų plėtros tarybų administracijų funkcijas ir jų vykdymą: aptarti dokumentų valdymo bendrosios informacinės sistemos DBSIS diegimo reikalavimai ir naudojimosi ypatumai, kiti buhalterinės apskaitos, dokumentų, personalo valdymo, naujų interneto svetainių administravimo klausimai. Vyko diskusija dėl bendrųjų ir specialiųjų regionų plėtros tarybų veiklos sričių. Taip pat administracijų atstovai kiekvienas pasidalino savo patirtimi dėl socialinių ekonominių partnerių įsitraukimo į regionų plėtros tarybų veiklą, aptartos ir palygintos teisinio reglamentavimo nuostatos. Vėliau regionų plėtros tarybų administracijų atstovai lankė 2014–2020 m. laikotarpiu su Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama įgyvendintus projektus Klaipėdos regione.