2023-11-07 |

Kviečiame į renginį „Turizmo prieinamumas žmonėms su negalia Lietuvoje“

Lietuvoje kasmet atsiranda vis daugiau turizmo objektų prieinamų ir žmonėms su negalia. Tačiau, Lietuvos turizmo srityje vis dar jaučiamas didelis neatitikimas tarp turizmo paslaugų paklausos ir pasiūlos individualių poreikių turintiems žmonėms, nes netenkina gana didelės žmonių grupės poreikių. Turint omenyje, kad ne tik žmonės su negaliaturi individualių poreikių keliauti, pažinti, dalyvauti visuomenės gyvenime, o prie jų galima priskirti pagyvenusius žmones, šeimas, turinčias mažus vaikus ir asmenis, turinčius laikinus sveikatos sutrikimus, darytina išvada, kad didelei visuomenės daliai aktualus tinkamas prieinamumas.Suprantant situacijos aktualumą ir siekiant kartu paieškoti sprendimo galimybių ar pasidalinti jau sukauptomis patirtimis Lietuvos žmonių su negalia sąjunga maloniai kviečia į praktikos bendruomenės prieinamo turizmo srityje telkimo renginį „Turizmo prieinamumas žmonėms su negalia Lietuvoje“.Renginys nuotoliniu būdu vyks lapkričio 16 d. 11.00–15.30 val.Renginyje kviečiami dalyvauti įvairių su turizmo sektoriumi susietų sričių žmonės: turizmo politikos formuotojai, savivaldybių, regioninių plėtros tarybų atstovai, savivaldybių turizmo informacijos centrų specialistai, turizmo paslaugų teikėjai, mokymo įstaigų, rengiančių turizmo specialistus, atstovai, žmonių su negalia organizacijų atstovai. Kartu paanalizuosime, ko vis dar pasigenda žmonės su negalia turizmo kontekste, susipažinsime su tarptautinėmis ir vietinėmis turizmo visiems patirtimis ir pasitarsime ko reikėtų, kad turizmo sektoriuje labiau įsigalėtų universalus dizainas ir turizmas taptų prieinamas visiems.

Renginį palaiko ir remia Europos prieinamumo išteklių centras AccessibleEu bei Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Renginys vyks nuotoliu, bus verčiamas į gestų kalbą. Taip pat bus išbandyta vis dar didelė naujovė Lietuvoje – antraštės/bėganti eilutė.

Registracija ne vėliau kaip likus 1 dienai iki renginio paspaudus nuorodą: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2b6942eb-1537-b5ff-4984-ccc32f436612 

Renginio programa:

Informacija apie renginį Facebook: https://fb.me/e/7g0t2n1sO