2023-11-24 |

Įvyko 2023 m. lapkričio 15–21 d. Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos posėdis rašytinės procedūros tvarka

2023 m. lapkričio 15–21 d. vykusio Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos posėdžio (toliau – posėdis) metu buvo priimti sprendimai dėl 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonių Nr. 07.1.1-CPVA-R-905 „Miestų kompleksinė plėtra“, Nr. 05.2.1-APVA-R-008 „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“, Nr. 05.3.2-APVA-R-014 „Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra, įmonių valdymo tobulinimas“ ir Nr. 04.5.1-TID-R-514 „Darnaus judumo priemonių diegimas“. Taip pat priimtas sprendimas pateikti Kauno regiono plėtros tarybos visuotiniam dalyvių susitrinkimui išvadą dėl pritarimo pakeisti Kauno regiono plėtros tarybos administracijos direktoriaus darbo apmokėjimo sistemos aprašą pagal Lietuvos Respublikos regioninės plėtros įstatymo Nr. VIII-1889 26, 27 straipsnių ir priedo pakeitimo įstatymo nuostatas (įstatymas įsigalios 2024 m. sausio 1 d.).

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijai nustačius, kad yra tenkinami visi prašymų dėl papildomo įgyvendinamų regiono projektų finansavimo išvadų reikalavimai ir yra poreikis keisti sąrašus, pakeista šių projektų informacija:

  • „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kaišiadorių rajono savivaldybėje“;
  • „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo rekonstrukcija ir plėtra Jonavos mieste ir Jonavos rajone“;
  • „Viešojo transporto infrastruktūros plėtra Kauno mieste“;
  • „Nemuno upės pakrantės ir Revuonos parko bei jo prieigų sutvarkymas ir pritaikymas bendruomenės ir verslo poreikiams“;
  • „Raseinių m. centrinės dalies patrauklumo didinimas (rekonstruojant Vilniaus g. ir modernizuojant vietos bendruomenei svarbias viešąsias erdves)“.

Taip pat pakeista baigtų įgyvendinti projektų informacija pagal duomenis apie faktiškai patirtas ir projektui įgyvendinti išmokėtas lėšas:

  • „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra ir rekonstrukcija Raseinių rajono savivaldybėje“;
  • „Darnaus judumo priemonių diegimas Jonavos mieste“.

Pagal Europos Sąjungos struktūrinės paramos kompiuterinės informacinės valdymo ir priežiūros sistemos 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų posistemyje esančius duomenis apie įgyvendinamų projektų sutartyse pakeistas tinkamų finansuoti išlaidų sumas ar jų paskirstymą pagal finansavimo šaltinius pakeista projekto „Kėdainių miesto viešųjų erdvių (miesto parkų, sporto aikštyno, teniso kortų prieigų) kompleksiškas sutvarkymas ir pritaikymas bendruomenei, verslui“ informacija.

Su visais Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos posėdžiuose priimtais sprendimais ir jų priedais galite susipažinti: Sprendimai

Su Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos posėdžių protokolais galite susipažinti: Protokolai