2024-02-05 |

Kauno regiono plėtros tarybos kolegija pritarė galimybei įsitraukti Kauno kolegijos asocijuotu partneriu į Europos universitetų aljansą „UNINOVIS – DATA FOR L.I.F.E“

2024 m. sausio 30 d. Birštone įvyko Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos posėdis, kuriame Kauno kolegijos Tarptautinės partnerystės vystymo koordinatorė Jolanta Valiaugienė pristatė Europos universitetų aljansą „UNINOVIS – DATA FOR L.I.F.E“, kurio tikslas iš septynių aukštųjų mokyklų sukurti tarptautinį ir tarpdisciplininį Europos universitetą su bendromis valdymo, mokymo, tarptautinių ryšių ir mokslinių tyrimų struktūromis. Aljansas orientuotas į duomenų mokslo platesnį panaudojimą visose akademinėse srityse ir siekia misijos tapti pirmaujančiu Europos aljansu teikiant mokymąsi visą gyvenimą duomenų valdymo ir analizės srityje, integruoti inovacijų ekosistemas švietimo ir bendradarbiavimo bei tarpdisciplininių tyrimų tikslais, skatinti ekologišką ir skaitmeninį perėjimą siekiant tvarumo aljanse ir apskritai visuomenėje ir siekti Europos ekspertinio supratimo naudojant, apsaugant ir apdorojant duomenis.

Kauno regiono plėtros tarybos kolegija priėmė sprendimą pritarti, kad Kauno regiono plėtros taryba, esant galimybei, įsitrauktų Kauno kolegijos asocijuotu partneriu į Europos universitetų aljansą „UNINOVIS – DATA FOR L.I.F.E“.

Kauno regiono plėtros tarybos administracijos direktorė Simona Stočkienė pristatė 2023 m. atliktus darbus, susijusius su 2022–2030 m. Kauno regiono plėtros plano rengimu, suplanuotas pažangos priemones ir Europos Sąjungos lėšas, 2022–2030 m. Regionų plėtros programos įgyvendinimo priežiūros planą, įsipareigojimus Kauno regiono plėtros tarybai bei pagrindines problemas ir iššūkius, su kuriais susiduriama, rengiant regiono plėtros planą.

Posėdžio dalyviai taip pat išklausė pranešimus apie Kauno regiono gyventojų sveikatos būklę, Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos partnerių grupę, susipažino su 2023 m. darbo grupės „Sveikatą stiprinantis Kauno regionas“ metinio veiklos plano įgyvendinimo ir Kauno regiono plėtros tarybos 2021–2023 metų korupcijos prevencijos programos įgyvendinimo priemonių plano vykdymo ataskaitomis.

Posėdžio metu taip pat buvo priimti sprendimai patvirtinti 2022–2030 m. Kauno regiono plėtros plano 2023 metų įgyvendinimo ataskaitą, deleguoti Kauno regiono plėtros tarybos atstovus į profesinio mokymo įstaigų, veikiančių Kauno regione, tarybas ir kt. Su visais Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos posėdžiuose priimtais sprendimais ir jų priedais galite susipažinti: Sprendimai.

Su Kauno regiono plėtros tarybos kolegijos posėdžių protokolais galite susipažinti: Protokolai.